Вијести РС и матица

Божовић позвао грађане Србије да иду у Црну Гору и Будву на љетовање

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ПОДГОРИЦИ РАЗГОВАРАО СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БУДВЕ МАРКОМ ЦАРЕВИЋЕМ
  • Владимир БОЖОВИЋ: „Општина Будва је за Републику Србију од изузетно важног значаја. Разговарали смо о конкретним питањима сарадње амбасаде и Општине. Желим најбољу могућу сарадњу између Црне Горе и Србије, као две пријатељске и братске државе
  • Царевић позвао владе Србије и Црне Горе да нађу заједничко рјешење и најједностванији могући модел за што лакше комуникације и кретање, како сезонске радне снаге, тако и туриста   

АМБАСАДОР Србије у Црној Гори Владимир Божовић позвао је данас грађане Србије да „у складу са препорукама здравствених власти две државе“ дођу у Црну Гору и Будву на љетовање.

Божовић је данас посјетио Општину Будва и разговарао са градоначелником Марком Царевићем, функционером Демократског фронта (ДФ).

„Општина Будва је за Републику Србију од изузетно важног значаја. Разговарали смо о конкретним питањима сарадње амбасаде и Општине. Желим најбољу могућу сарадњу између Црне Горе и Србије, као две пријатељске и братске државе. Да унапређујемо, економску, привредну, политичку, културну сарадњу између Републике Србије и Општине Будва“, казао је Божовић, а преноси портал Вијести.

Према његовим ријечима, градска управа Будве захтјева да се што прије омогуће олакшице за долазак како радне снаге из Србије за припрему сезоне, тако и гостију.

Божовић је казао да је Амбасада Србије у контакту са Министарством спољних послова Црне Горе о релаксацији реципрочних мјера.

„Предлажемо да власници пољопривредног земљишта са обе стране границе буду изузети од тих мера, као и људи који имају стално запослење у једној од држава. Такође, у договору са привредним коморама и надлежним институцијама ми ћемо помоћи да се изнађе решење за ангажовање радне снаге“, навео је он.

Додао је да је Србија већ договорила повлашћени, приоритетни прелазак са Мађарском, Бугарском, да је у преговорима са БиХ, те да му је наложено да са Црном Гором „пронађе решење… за конкретне проблеме људи“.

„Мени је дат задатак практично данас да са Црном Гором максимално изнађемо решења, која ће захтевати поштовање свих епидемиолошких препорука здравствених власти и Црне Горе и Србије, а са друге стране, изнађемо решења за конкретне проблеме људи“, објаснио је Божовић.

Градоначелник Будве Марко Царевић позвао је владе Србије и Црне Горе да „нађу заједничко рјешење и најједностванији могући модел за што лакше комуникације и кретање, како сезонске радне снаге, тако и туриста“.

Он је позвао грађане Србије да дођу на црногорско приморје.

Хотели, ресторани и плаже у Црној Гори требало би да буду отворени од 18. маја.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар