Вијести Свијет

Британија друга земља у свијету са више од 40.000 умрлих са корона вирусом

ИЗБИЛА НА ДРУГО МЈЕСТО – ОДМАХ ИЗА СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА

ВЕЛИКА Британија постала је друга земља на свијету у којој је званично регистровано више од 40.000 умрлих од вируса корона.

Британска администрација саопштила је данас да је од вируса корона умрло још 357 људи чиме је број преминулих повећан 40.261, што је највише на свијету иза САД.

У отвореном писму британској Влади, више од стотину научника тражи да се одгоди даље ублажавање рестриктивних мјера због великог броја умрлих на дневном нивоу.

„Упркос двомјесечној блокади и даље се суочавамо са неприхватљивим дневним бројем умрлих јер се ради о стотинама, док је око 8.000 заражених дневно само у Енглеској“, истичу научници.

Научници, од којих многи раде у сектору биологије и имунологије заразних обољења, изражавају посебну забринутост због степена преноса вируса у заједници.

Међу потписницима писма су, између осталих професор Стјуарт Нил, шеф одјељења за заразне болести на Краљевском колеџу у Лондону, професор Едријан Хејдеј са Института „Френсис Крик“, те професор Нил Ферведер са Империјалног колеџа у Лондону.

Британска администрација саопштила је да је ублажавање блокада било ограничено и опрезно и уз подршку науке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар