Вијести Свијет

Царевић: „Ја сам предсjедник општине Будве док суд евентуално не одлучи друкчије“

ИСПРЕД ЗГРАДЕ ОПШТИНЕ ОПЕТ БИЛО НАПЕТО УЗ УЧЕШЋЕ ПРИВАТНОГ ОБЕЗБЈЕЂЕЊА

ПРЕДСЈЕДНИК Општине Будва Марко Царевић ушао је у зграду Општине Будва.

Притом је рекао: „Ја сам предсједник општине Будве док суд евентуално не одлучи друкчије“.

Он се у кабинету нашао заједно са Владимиром Булатовићем и Снежаном Куч, које је нова већина у локалном парламенту прогласила за вршиоце главних општинских функција.

Царевић је избјегао да се рукује са Булатовићем.

У свој кабинет са сарадницима је стигао и предсједник СО Будва Крсто Радовић. Он је поручио да је Општина ослобођена. Радовић је кренуо на састанак.

Прије уласка Царевића и Радовића избиле су тензије испред зграде Општине пошто је Булатовић на позив Мијомира Пејовића (Демократе) изашао испред зграде Општине. Тада је  настало комешање. Приватно обезбјеђење наводно је насрнуло на одборника Демократског фронта Ђорђија Вујовића. Он је прозвао Драгана Пурка Иванчевића да је ангажовао обезбјеђење.

Након што су Вујовић и Пејовић изгурани из зграде од обезбјеђења, грађани су покушали да пробију полицијски кордон, али послије комешања, одборници ду смирили масу.

Полиција је јуче покушала да обезбиједи да „нова власт“ преузме СО Будва и том приликом је ухапшена 21 особа. Поред осталих, и Царевић и Радовић.

Нова скупштинска већина одлуку о смјени Царевића и Радовића донијела је у туристичком насељу „Словенска плажа“.

Одлука о избору Булатовића и Куч за вршиоце дужности ни јуче није заведена у архиви будванског парламента јер није било службеног печата, за који је Царевић синоћ рекао да је „на свом мјесту, код изабраног представника народа“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар