Вијести Федерација/БиХ

Човић ће 28. фебруара Јункеру уручити одговоре БиХ на упитник Европске комисије

САДРЖИ 3.242 ПИТАЊА – У САРАЈЕВО ИХ ЈЕ ДОНИО 9. ДЕЦЕМБРА 2016. ЈОХАНЕС ХАН

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Драган Човић предаће 28. фебруара предсједнику Европске комисије Жан -Клоду Јункеру одговоре на Упитник Европске комисије.

Предсједник Европске комисије боравиће 28. фебруара у службеној посјети Сарајеву, а  Брисел ће се вратити са одговорима БиХ на Упитник Европске комисије. Упитник садржи 3.242 питања груписана по политичким и економским критеријима те 33 поглавља правног наслијеђа Европске уније.

Упитник Европске комисије за припрему мишљења о захтјеву за чланство је аналитички инструмент политике проширења ЕУ којег Европска комисија користи како би оцијенила спремност државе која је поднијела захтјев за чланство да стекне статус кандидата и отвори преговоре о приступању са ЕУ, о чему најзад одлучуј Савјет ЕУ и Европски савјет.

Европски комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан уручио је 9. децембра 2016. године предсједавајућем Савјета министара БиХ Упитник Европске комисије.

Овим је Европска комисија званично започела процес припреме мишљења о Захтјеву за чланство Босне и Херцеговине у Европској унији, који је предат Савјету Европске уније у фебруару 2016. године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар