Вијести Федерација/БиХ

Човић Марфију: Не постоје услови за одржавање избора у БиХ

АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА УПОЗОРИО ДА МОЖЕ БИТИ ДОВЕДЕНА У ПИТАЊЕ СТАБИЛНОСТ СИСТЕМА У ФБиХ И БиХ

ТРЕНУТНО не постоје услови за одржавање избора у БиХ, као ни за спровођење изборног процеса, првенствено у погледу конституисања горњих парламентарних домова на федералном и нивоу БиХ, изјавио је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић на данашњем састанку у Сарајеву са америчким амбасадором у БиХ Мајклом Марфијем.

“Тако нешто може довести у питање потпуну легалност изборног процеса, што би додатно усложнило и створило нестабилност цјелокупног политичког система на свим нивоима”, оцијенио је Човић, који је и предсједник ХДЗ-а БиХ.

Из ХДЗ-а БиХ саопштено је да су Човић и Марфи разговарали о актуалној ситуацију у БиХ, унутрашњим односима, општим изборима, као и процесу реформе Изборног закона.

У саопштењу се додаје да је процес реформе Изборног закона остао отворено политичко питање упркос напорима хрватских представника да сви преговори заврше договором.

Човић је захвалио за посредовање америчке администрације, подршку и цјелокупан ангажман у БиХ.

Он је нагласио да Европа мора бити чврсто опредијељена за мир и просперитет, чије је темеље поставила Шуманова декларација прије 72 године и створила данашње контуре ЕУ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар