Вијести Федерација/БиХ

Човић: Надам се да ћемо се око Изборног закона БиХ договорити у фебруару

ЗАЈЕДНО СА ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ И ИВАНИЋЕМ РАЗГОВАРАО СА ЈОСЕФОМ ДОЛОМ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Драган Човић изразио је увјерење да ће овог мјесеца на састанку са представницима међународне заједнице бити постигнут коначан договор о Изборном закону БиХ.

Човић је рекао да је изборно законодавство у БиХ било у фокусу разговора чланова Предсједништва БиХ са предсједником Европске народне странке Јосефом Долом у Бриселу.

„Настављамо да разговарамо како би се што прије нашла рјешења. Вјерујем да ћемо се у фебруару у Сарајеву окупити заједно са представницима институција међународне заједнице како бисмо коначно договорили рјешења у вези са Изборним законом БиХ“, поручио је Човић након састанка.

Он је навео да је „у оптимизму изгубљено годину дана“, те да је сада остало још три мјесеца за рјешавање тог питања, преносе федерални медији.

„Мораћемо бити много оптимистичнији да бисмо то завршили. Идеја је да разговори буду у фебруару, а да то у марту буде у парламенту, шта год то буде што између себе будемо усагласили, и када је у питању Дом народа Федерације БиХ и Предсједништво БиХ и Мостар“, рекао је Човић.

Он каже да је ријеч о укупном изборном законодавству које би требало да омогући да избори буду одржани и да буду спроведени резултати.

Човић је оцијенио да је атмосфера на састанку са Долом била добра, те најавио да ће на састанку са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини инсистирати на томе да кандидатски статус БиХ не буде упитан када буде окончана процедура у вези са Упитником Европске комисије.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар