Вијести Федерација/БиХ

Човић: Помак у формирању Савјета министара могућ је од четвртка

ОТКРИО Д СУ У ТОКУ КОНТАКТИ И ДОГОВОРИ ЧИЈИ НОСИОЦИ СУ ХДЗ БиХ, СНСД И СДА

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ, очекује да ће након четвртка, 14. новембра, када би требало да буду одржани састанак ХДЗ и СДА, те сједница Заједничког колегијума Парламентарне скупштине БиХ, бити могућ помак у циљу што скоријег успостављања Савјета министара.

У четвртак ће бити обављени разговори у Парламентарној скупштини БиХ. Већ је договорен колегијум Дома народа и заједнички колегијум оба дома, а носиоци активности су СНСД, СДА и ХДЗ. Прије тога ћемо имати разговоре са СДА како бисмо отворили причу о изборном закону, рекао је Човић новинарима у Тузли.

Човић сматра да би након ових састанака могли имати другачији поглед у односу на песимизам у вези са што скоријим успостављањем Савјета министара, а тиме и Парламентарне скупштине и нижих нивоа власти.

Он је поновио да је ХДЗ опредијељен за процес који третира НАТО пут БиХ, те да је Годишњи национални план техничко питање.

„Увјерен сам у то да ако имамо мало више воље то техничко питање можемо ставити ад акта и једноставно га ријешити имплементирајући власт. То не смије бити никаква препрека да бисмо нормално функционисали и свој европски пут, социјалне и економске димензије које требамо мијењати мијењали“, рекао је Човић.

Предсједник ХДЗ БиХ данас је у Тузли одржао радни састанак са члановима Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Соли, пренијели су федерални медији.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар