Вијести

Црнадак дао визу приштинском функционеру да у Сарајеву обиљежи 10 година „независности Косова“

МАЈКИЋ: И ИВАНИЋ ТРЕБА ДА ОБЈАСНИ КАКО ТО „КОСОВО“ РАДИ У БиХ КОЈА ГА НЕ ПРИЗНАЈЕ

МИНИСТАР иностраних послова БиХ Игор Црнадак недавно је одобрио визу БиХ замјенику министра за дијаспору Косова Ћериму Бајрамију да би у Сарајеву учествовао у обиљежавању десет година од једностраног проглашења независности Косова, рекао је за „Глас Српске“ извор из ресорног министарства БиХ.

Ријеч је о прворазредном скандалу јер БиХ није признала независност Косова.

Бајрами је у Сарајево дошао да би присуствовао трибини о теми „Албанци у БиХ – историјска и културолошка повезаност БиХ и Косова“, коју је организовала Заједница Албанаца у БиХ.

„Повод доласка Бајрамија у БиХ био је довољан разлог да не добије визу. Како између БиХ и Косова не постоји безвизни режим, становници Косова који желе да путују у БиХ захтјеве за визу подносе у Скопљу, а одобрење за визу потписује искључиво министар“, рекао је саговорник „Гласа Српске“.

Посланик СНСД-а у парламенту БиХ Душанка Мајкић каже да је замјеник министра за дијаспору Косова у захтјеву за визу морао навести разлоге посјете БиХ и да је то било довољно да виза не буде потписана.

„Остаје отворено питање да ли је министар или неко други кога је овластио знао шта потписује и Црнадак ће морати појаснити јавности шта се ту десило. Интересантно ће бити да и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић јавности каже како је могуће да званичници непризнате државе у БиХ обиљежавају годишњице“, рекла је Мајкићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар