Вијести Странке

Чубриловић: ДНС тражи кандидатуру за предсједника РС или члана Предсједништва БиХ, али без уцјене

НАЈАВИО ПРЕГОВОРЕ СА СНСД И СПРЕМНОСТ ДА РАЗГОВАРА О НАЈБОЉЕМ РЈЕШЕЊУ

ДЕМОКРАТСКОМ народном савезу (ДНС) би требало да припадне мјесто кандидата за предсједника Републике Српске или за српског члана Предсједништва БиХ, изјавио је замјеник предсједника странке Недељко Чубриловић након сједнице Главног одбора ДНС-а.

Чубриловић рекао је да је на сједници Главног одбора одржаној у Бијељини размотрена платформа странке са којом ће ДНС ступити у преговоре са коалиционим партнерима почетком идуће седмице.

Чубриловић је рекао да је циљ ДНС-а да у Народној скупштини Републике Српске на предстојећим изборима освоји 12 или више посланичких мјеста, а у Парламентарној скупштини БиХ два мандата.

Коментаришући најаву коалиционог партнера СНСД-а да ће имати своје кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ, Чубриловић је рекао да је став ДНС-а да се не иде са уцјеном.

„Уколико СНСД буде изричит с тим у вези, ја данас не могу да кажем да ће ДНС да одустане од свог става. Постоје разне могућности, а преговори почињу почетком сљедеће седмице на којима ћемо бити упознати са ставовима и позицијом СНСД-а. Коначан став ћемо заузети на Предсједништву странке, онда кад будемо знали њихов коначан став“, рекао је Чубриловић.

Говорећи о платформи ДНС-а, Чубриловић је рекао да су њоме обухваћене све области, те изразио увјерење да ће чланови Главног одбора, али и сви актери који буду учествовали у њеној презентацији наћи начин како да то што је могуће боље приближе гласачима.

Чубриловић је истакао да је Главни одбор странке данас потврдио формирање Централног изборног штаба који већ увелико ради и који је изнио начин методологије рада на основу којег ће ДНС бити организован у цијелој Републици Српској и БиХ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар