Вијести Скупштина РС

Чубриловић: Посланици опозиције су поводом дневног реда дезинформисали јавност

ПОКАЗИВАЊЕМ СТЕНОГРАМА ДЕМАНТОВАО ТВРДЊЕ ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈИ ДАО ЗА ПРАВО

ПОСЛАНИЦИ опозиције дезинформисали су јавност тврдњама да су тачке које су уврштене у дневни ред по хитном поступку уврштене на начин супротан Пословнику о раду, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине РС.

Чубриловић је имао у виду тврдње посланика опозиције да су одлуке о задужењу по хитном поступку уврштене у дневни ред мимо Пословника који забрањује да се у дневни ред уврштавају одлуке по хитном поступку. Такође су тврдили да су поједини закони у дневни ред ушли мимо Пословника јер су у скупштину ушли мање од 24 сата пред почетак сједнице што је такође супротно Пословнику.

Чубриловић је тим поводом указао да чланови 226 и 128 Пословника омогућавају да одлуке уђу у скупштину по хитној процедури, а такође наводи да је прошло више од 24 сата од приједлога до уврштавања у дневни ред.

Чубриловић је, такође, демантовао тврдње да је на сједници Колегијума НС дао за право опозицији да су одлуке уврштене у хитној процедури мимо Пословника, показавши стенограм са сједнице, гдје се говори да је Чубриловић само рекао да Клубови могу да реагују како они желе.

Како је рекао, ипак је најважније да су се посланици опозиције вратили у скупштинске клупе и да се нису одлучили на бојкот рада парламента.

Што се тиче злоупотребе картице од стране посланика опозиције, Чубриловић је рекао да је одржана сједница Колегијума и да је одлучено да се не иде у изрицање санкција, иако се, како је навео, ради о озбиљном кршењу Пословника.

Чубриловић је навео да ду на изгласаном дневном реду 32 тачке, а да је прије почетка сједнице дневни ред имао 31 тачку.

„Јесте можда мало неуобичајено да је већи број тачака повучен и додат на дневни ред, али то је ствар Владе РС и владајуће већине“, рекао је он.

Драган Чавић, посланик НДП-а, остао је при свим наводима опозиције о томе да су три одлуке о задужењу по хитном поступку донесене мимо Пословника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар