Вијести Вјере

Чубриловић: Веома тужан дан – патријрх Иринеј је увијек био са Српском

„ГУБИТАК ПАТРИЈАРХА ЗА НАС ЈЕ ГУБИТАК ДУХОВНОГ ОЦА“
  • „Патријарх Иринеј био је са нама и уз нас у нашим слављима и нашим историјским обиљежавањима. Искрено и предано, наш патријарх Иринеј, служио је на трону Светога Саве Богу, Цркви и српском православном народу“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је данас свим архијерејима, свештенству, монаштву и вјерном православном српском народу, у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име, изразе најдубљег саучешћа поводом упокојења Његове светости патријарха српског, господина Иринеја.

„Патријарх српски Иринеј представио се Господу након борбе са опаком болешћу, која је однијела многе животе и са којом се бори цијело човјечанство. За нас, његов народ, то није довољна утјеха, јер губитак патријарха, нашег духовног оца, уноси тугу у наша и срца свих православних вјерника.      – Вјерујући српски народ у Републици Српској и Босни и Херцеговини посебно је био везан за патријарха Иринеја, као и он за нас“, стоји у телеграму упућеном Светом архијерејском Синоду Српске православне цркве.

„Патријарх Иринеј био је са нама и уз нас у нашим слављима и нашим историјским обиљежавањима и зато је овај дан веома тужан за српски народ и за Републику Српску. Искрено и предано, наш патријарх Иринеј, служио је Богу, Цркви и српском православном народу, на трону Светога Саве, као 45. патријарх Српске православне цркве. Вјечна му слава у царству Божјем“, написао је Чубриловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар