Вијести Предсједник РС

Цвијановић: Боримо се за јавно здравље, очување економије и бољи положај радника

„ЗА СВЕ НАМ ЈЕ НЕОПХОДНА ФУНКЦИОНАЛНА И СТАБИЛНА РЕПУБЛИКА“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је грађанима, радницима и синдикалним организацијама у Републици Српској Међународни празник рада, истичући да Српска и њене институције у другој години пандемије, упоредо са мјерама за одбрану јавног здравља, воде једнако изазовну борбу за очување економске стабилности и радних мјеста.

За остваривање важног циља, као што је унапређење материјалног положаја радника, неопходна је функционална и стабилна Република која има капацитет да одговори на изазове које намеће пандемија вируса корона, као и партнерски однос са социјалним партнерима и привредном заједницом“, истакла је Цвијановићева у честитки.

Она је изразила увјерење да ће се послије превазилажења овог тешког периода свједочити даљем побољшању животног стандарда свих грађана Републике Српске.

Цвијановићева је напоменула да 1. мај – Празник рада, представља симбол борбе за радничка права и радничку солидарност и подсјећа на историјску борбу за радничка права и достојанство човјека који својим часним и поштеним радом обезбјеђује егзистенцију себи и својој породици.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар