Вијести Предсједник РС

Цвијановић: Учешће жена у одлучивању потврђује да је Српска зрело демократско друштво

ОСМИ МАРТ НЕ СМИЈЕ БИТИ ЈЕДИНИ ДАН У ГОДИНИ КАДА СЕ ГОВОРИ О ПРАВИМА ЖЕНА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је свим женама 8. март – Међународни дан жена, те поручила да ће републичке институције наставити да креирањем својих политика и мјера које доприносе унапређењу права и положаја жена у друштву.

„Упућујем вам најсрдачније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха“, навела је Цвијановићева у честитки.

Она је нагласила да је обиљежавање 8. марта прилика за подсјећање на дуг пут који су жене прошле да би им се признала основна људска права, као и да се нагласи да овај датум не треба да буде једини дан у години када се говори о женама, већ њихова права треба поштовати сваки дан, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Према њеним ријечима, жене у Републици Српској данас обављају бројне високе и одговорне функције и њихово учешће у политичком и јавном одлучивању у Републици потврђује да је Српска зрело демократско друштво.

„Институције Републике Српске ће наставити и у будућем периоду, креирањем својих политика и мјера доприносити унапређењу права и положаја жена у друштву“, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар