Vijesti Predsjednik RS

Cvijanović: Učešće žena u odlučivanju potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo

OSMI MART NE SMIJE BITI JEDINI DAN U GODINI KADA SE GOVORI O PRAVIMA ŽENA

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim ženama 8. mart – Međunarodni dan žena, te poručila da će republičke institucije nastaviti da kreiranjem svojih politika i mjera koje doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu.

„Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha“, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je naglasila da je obilježavanje 8. marta prilika za podsjećanje na dug put koji su žene prošle da bi im se priznala osnovna ljudska prava, kao i da se naglasi da ovaj datum ne treba da bude jedini dan u godini kada se govori o ženama, već njihova prava treba poštovati svaki dan, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Prema njenim riječima, žene u Republici Srpskoj danas obavljaju brojne visoke i odgovorne funkcije i njihovo učešće u političkom i javnom odlučivanju u Republici potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo.

„Institucije Republike Srpske će nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem svojih politika i mjera doprinositi unapređenju prava i položaja žena u društvu“, navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar