Вијести РС и матица

Дачић: Србија не прихвата наметање унапред припремљених решења за КиМ

„ПРИШТИНА НЕ САМО ДА НЕЋЕ КОМПРОМИС – СВЕ ЈЕ ЗАСНОВАЛА НА ЛАЖИМА“

ИВИЦА Дачић изјавио је данас да је Србија била јасна да жели компромис у рјешавању косовског проблема и да жели дијалог, али „не прихвата наметање унапријед припремљених решења“.

„Међутим, Приштина не само да не жели компромис, него лажу, цела им је политика заснована на лажима. Они нешто потпишу и онда не желе да то спроведу, као што је случај са Бриселским споразумом и Заједницом српских општина“, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Према његовим ријечима, поставља се питање сврсисходности таквог дијалога у којем „не знате да ли сте се нешто договорили“.

Он је рекао да Приштина мисли да ће Србија бити слаба као некада и да ће „морати да прихвати нешто под притиском и уценама“.

„Зато им смета јака Србија“, рекао је Дачић, наводећи да је пре осам година Србија била у изузетно неповољном положају, али је затим успела да преокрене ситуацију, па је 18 земаља повукло признање Косова*.

На питање да ли Србија наставља кампању повлачења признања Косова, он је рекао да је прихватила оно што је (специјални представник америчког предсједника за дијалог Београд и Приштине Ричард) Гренел тражио „како не би испало да ми ометамо дијалог“.

„Ми смо прихватили тај неки мораторијум али пратимо ситуацију како се Приштина понаша“, рекао је Дачић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар