Вијести

Дио учесника протеста „Правда за Давида“ онемогућио наступ Хариса Џиновића

ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ ПОПУЛАРНОГ ПЈЕВАЧА ОЦИЈЕНИЛО ДА НАСТУП НЕ БИ БИО БЕЗБЈЕДАН
  • Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ: „На Тргу Крајине одржан је протест `Правда за Давида` који је био потпуно обезбијеђен и није био ометан ни од кога. Међутим, дио људи који је протестовао улицама Бањалуке, на крају је стигао и практично заузео плато испред Музеја савремене умјетности, на којем је требало да буде одржан концерт“

КОНЦЕРТ Хариса Џиновића који је требало да буде одржан синоћ испред Музеја савремене умјетности у Бањалуци отказан је јер није било услова за његово одржавање.

Како су навели на Вибер заједници Града Бањалуке група грађана спријечила је одржавање концерта јер је оштетила дио опреме на бини.

„Извињавамо се свима који су дошли на концерт, који је, нажалост, морао бити отказан“, наведено је на Виберу Града Бањалука.

Саша Марковић, менаџер Хариса Џиновића, рекао је да вечерас у Бањалуци није одржан концерт јер је обезбјеђење пјевача процијенило да није безбједно.

„Харис је чекао да почне концерт, али је његово обезбјеђење процијенило да концерт није безбједан. На крају је било техничких оштећења око бине и продукције и једноставно је било немогуће одржати концерт“, рекао је Марковић за АТВ.

Радојичић: Неки очито желе да се Бањалука врати у вртлог неких немира

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да иза окупљања припадника групе „Правда за Давида“ постоји намјера да Бањалука буде враћена у вртлог неких немира и да из овог града буду послате ружне слике.

„Ми смо ових дана позивали да у граду има мјеста и за оне који славе и за оне који протестују, међутим, очито концепција није таква и концепција је да се Бањалука врати у вртлог неких немира, да се одавде иду ружне слике и да се вратимо у нека много ружна времена, којих се грађани не желе сјећати“, рекао је Радојичић за „Алтернативну телевизију“.

Радојичић је оцијенио да је то што се дешава поражавајуће за једну мирну и грађанску Бањалуку.

„На Тргу Крајине одржан је протест `Правда за Давида` који је био потпуно обезбијеђен и није био ометан ни од кога. Међутим, дио људи који је протестовао улицама Бањалуке, на крају је стигао и практично заузео плато испред Музеја савремене умјетности, на којем је требало да буде одржан концерт“, рекао је Радојичић.

Он каже да су мирни грађани који су дошли са породицама да чују концерт једне од регионалних звијезда у томе онемогућени.

„Колико чујем, било је и штете на опреми за озвучење. Концерт је онемогућен, није се могао одржати, иако је Харис Џиновић дошао, сједили смо заједно, и желио је да наступи. Мислим да је ово жалосно да је једна група, практично у центру града, наметнула своју вољу, иако је имала организован миран скуп, и да је онемогућила другим грађанима да имају исто такав један миран скуп“, рекао је Радојичић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар