Вијести

Ђукановић указом опозивао амбасадоре чије повлачење је затражила Кривокапићева влада

НЕЗАДОВОЉНИМА НОВОМ ВЛАДОМ ПОРУЧИО: САЧУВАЈТЕ ТО ЗА НАРЕДНЕ ИЗБОРЕ
  • Очекивање да предсједник Црне Горе онемогућава (влади) коришћење права (да мијења амбасадоре) објективно представља очекивање да ја преправљам изборни резултат. То наравно нећу радити

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић указима је опозвао осам амбасадора.

Сасвим конкретно: амбасадоре Црне Горе у БиХ Обрада Станишића, у Србији Тарзана Милошевића, у Италији Сању Влаховић, у Кини Дарка Пајовића, у Њемачкој Веру Кулиш, у Пољској Будимира Шегрта, у Ватикану и Сувереном Малтешком Реду Миодрага Влаховића и у Уједињеним Арапским Емиратима Душанку Јекнић.

Навео је да није упитно да ли је нова Влада имале политички легитимитет да предузме ту иницијативу, јер је формално то право стекла резултатом избора 30. августа.

Очекивање да предсједник Црне Горе онемогућава коришћење тог права објективно представља очекивање да ја преправљам изборни резултат. То наравно нећу радити. Сви они који данас мисле другачије него 30. августа, нека сачувају то мишљење за сљедеће изборе“, навео је Ђукановић.

Према његовим ријечима, нека јавност на основу ове иницијативе суди да ли је новој већини у првом плану стварање професионалне дипломатске службе или демонстрирање моћи након избора.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар