Вијести

Ђукановићев режим поново ударио на Георгиева – забранио улзак у Црну Гору до 2030.

ОДЛУКУ О ЗАБРАНИ ФОРМАЛНО ДОНИЈЕЛА УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ ХЕРЦЕГ НОВИ

УПРАВА полиције Херцег Нови забранила је Влади Георгиеву улазак у Црну Гору до 2030. године, саопштила је адвокатска канцеларија Томановић, која заступа популарног певача.

Из ове адвокатске канцеларије подсећају да је МУП Црне Горе прво усвојио њихову жалбу, у којој је наведено да је забрана уласка правно неодржива, јер није наведен разлог због којег би му био забрањен улазак, а онда је Полицијска управа Херцег Нови у поновном поступку улазак забранила на 10 година.

У саопштењу се изражава увjерење да ће другостепени орган прихватити правну аргументацију и поништити забрану уласка у Црну Гору Георгиеву.

„У међународној правној пракси, облик деградирајућег третмана појединца постоји увек када држава поступа без легитимног циља, диспропорционално и циљано увредљиво према појединцу, јер и странцу при уласку у земљу припадају права гарантована бројним међународним правним документима“, наводи адвокатска канцеларија.

Георгиев је крајем августа враћен у БиХ са граничног прелаза Ситница због, како је саопштено тада из црногорске управе полиције, забране уласка у Црну Гору.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар