Вијести РС и матица

Ђурић: Српски управљачки пише статут Заједнице српских општина, биће готов до 4. августа

СРПСКИ ЧЕТВОРОЧЛАНИ ТИМ РАДИ ТРИ И ПО МЈЕСЕЦА, А НЕ ЗНА СЕ ШТА УОПШТЕ РАДИ АЛБАНСКИ

СРПСКИ управљачки тим који пише приједлог статута Заједнице српских општина ради пуном паром и свој посао завршиће до 4. августа када би у Бриселу требало да се састану предсједник Србије Александар Вучић и предсједник привремених косовских институција Хашим Тачи.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић за „Политику” је тим поводом рекао:

„Све везано за статут Управљачког тима по споразуму треба да се представи мешовитом комитету у Бриселу, у чијем раду и одлучивању учествује Београд. То је разлог зашто Приштина од свега овог бежи”, каже Ђурић.

И док је четворочлани српски тим засукао рукаве у посљедња три и по мјесеца, Приштина бар званично није представила шта ради њен тим. То је разлог зашто је приштински дневни лист „Зери” прије два дана објавио да је српски управљачки тим прослиједио косовској влади свој нацрт статута, што су категорички демантовали представници Срба у том тиму.

„То значи да наш управљачки тим ради како треба. Нервира их што раде све о тексту споразума који би у Приштини желели да забораве. Уосталом они не пишу по споразуму. То ради само српски управљачки тим”, нагласио је Ђурић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар