Вијести Предсједник РС

Додик: Возили смо аутопутем кроз Хрватску и платили велику казну, па опет возили 180 на сат

НАГЛАСИО ДА МОРА ДА ЗБОГ ФУНКЦИЈЕ ПРИЈАВИ УЛАЗАК У ХРВАТСКУ, АЛИ НИКАДА НЕ ТРАЖИ ЊЕНУ ЗАШТИТУ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик потврдио је да је платио казну због брзе вожње на аутопуту у Хрватској, али је одбацио тврдње да је тражио посебан третман када је кренуо у Карловац прошле недјеље.

Додик је, у Залужанима гдје је обишао радове на реконструкцији Центра за обуку, рекао да је у Хрватској возио више од 180 километара на сат и да је платио „астрономску казну“.

Предсједник Српске је рекао да су полицајци који су њега и пратњу зауставили на аутопуту били љубазни и да су хтјели поништити казну, али да то није било могуће јер прекршај забиљежио радар.

„Ишли смо 180 или нешто више. Полиција је зауставила ауто мојих пратилаца и ми смо платили казну и наставили пут. Никаквих претресања није било. Чак су били љубазни па су рекли да је радар забиљежио па да не могу сад то да пониште. Умјесто да губимо неколико сати да бих имао привилегију да скину ту казну – ми смо платили и наставили пут. И опет смо возили 180″, рекао је Додик.

Говорећи о тврдњама да је тражио пратњу када је кренуо у Карловац, Додик је додао да никада не тражи посебне услове.

„Никада не тражим посебне услове, када идем у Србију возим се аутом“, рекао је Додик и додао да када буде направљан аутопут од Бањалуке до Бијељине и границе са Србијом, више неће ићи преко Хрватске.

Додик је рекао да сваки пут када борави у Хрватској дуже обавијести надлежне у тој земљи јер је на то обавезан.

„Мени не треба никаква безбједност хрватске државе. Кад пролазим кроз Хрватску, а то је најчешче седмично бар једном или двапут, кад идем аутомобилом – идем преко Хрватске све док не направимо аутопут до Бијељине, а направићемо га, да наши људи не буду шиканирани у Хрватској“, рекао је Додик.

„Ја сам човјек који не крије да сам најмање 30 пута када нисам био предсједник возио и лично платио казну. Извини Лукач (министар унутрашњих послова, Драган), сад кад ме зауставе кажу `свака част предсједниче`. Није то нешто за похалити се, али то је небитно“, рекао је Додик.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Zbog-voznje-od-180-kmh-u-Hrvatskoj-smo-platili-astronomsku-kaznu/465404

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар