Вијести Свијет

Ердоган: Турска ће помоћи Косову да постане члан НАТО

РАЗГОВАРАО СА ВЈОСОМ ОСМАНИ И ПОДСЈЕТИО ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЗЕМЉА ДРУГА ПРИЗНАЛА „ПРИШТИНУ“

ТУРСКИ предсjедник Реџеп Тајип Ердоган рекао је данас након сусрета са предсjедницом привремених приштинских институција Вјосом Османи у Анкари, да ће Турска помоћи тзв. Косову да постане члан НАТО.

Ердоган је подсjетио да је Турска била друга земља која је признала самопроглашену независност Косова и додао да ће, као што јој тада није била потребна ничија дозвола, исто поступити и када Приштина поднесе захтjев за улазак у НАТО, преноси Репортери.

Додао је да је са Османи разговарао и о помоћи Турске да се признања добију и од земаља које то нису учиниле.

„Ми као важна земља у НАТО не видимо ништа лоше у чланству Косова у алијанси и подржавамо овај процес. Предузећемо кораке и, као што смо помогли у процесу признавања, исто ћемо учинити и у процесу пријема Косова у НАТО“, рекао је Ердоган.

Он је рекао и да је „искрена жеља Турске да се процес дијалога Београда и Приштине што пре оконча свеобухватним споразумом који ће обезбедити стабилност у региону“.

Османи је на заједничкој конференцији за новинаре захвалила Турској што је увек уз тзв Косово, преноси Коха.

Ситуација у Украјини показала је потребу да Косово уђе у НАТО. Подржавајући наш улазак у НАТО, Турска даје директну подршку миру и безбедности широм региона и на европском континенту“, рекла је Османи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар