Вијести

Филип Ћулум тврди да нема везе са смрћу Давида Драгичевића и тражи заштиту државе

УПУТИО ПИСМО ПРЕДСЈЕДНИКУ РС, ПРЕМИЈЕРУ, МИНИСТРУ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА И ТУЖИОЦУ
  • У писму наводи: „Вече када је нестао Драгичевић Давид био сам на своме радном мјесту и у више наврата детаљно полицији дао изјаву о своме кретању за ту ноћ. Тражио сам да се подвргнем полиграфском испитивању што је обављено и то два пута – полиграфиста МУП-а РС и полиграфиста из Сарајева. Оба теста сам у потпуности прошао јер апсолутно немам никакве везе са спорним догађајем“
  • „Ја сам се по мом схватању сасвим случајно нашао у поруци покојног Д. Давида у ноћи када је нестао јер је неспорно да се исти ту ноћ физички сукобио са мојим рођаком Н. Ћулумом због чега постоји могућност да је замјенио наша имена“

БАЊАЛУЧАНИН Филип Ћулум, који се на друштвеним мрежама доводи у везу са смрћу Давида Драгичевића (21), послао је данас отворено писмо предсједнику РС Милораду Додику, премијеру Жељки Цвијановић, министру унутрашњих послова Драгану Лукачу и Окружном тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Бањалука Желимиру Лепиру, са захтјевом да га заштите, јер, како истиче, није крив за смрт Драгичевића.

Писмо преносимо у цијелости:

„Ја, Филип Ћулум, рођен 03. 12. 1998 у Бања Луци гдје живим и радим као конобар, у свом животу никада нисам био у полицијској станици до случаја трагичне смрти Давида Драгичевића. Никада у животу се нисам тукао нити сукобио са било ким нити сам имао било какве везе са кршењем било каквих закона.

Вече када је нестао Драгичевић Давид сам био на своме радном мјесту и у више наврата детаљно полицији дао изјаву о своме кретању за ту ноћ. Тражио сам да се подвргнем полиграфском испитивању што је обављено и то два пута – полиграфиста МУП-а РС и полиграфиста из Сарајева – и оба теста сам у потпуности прошао јер апсолутно немам никакве везе са спорним догађајем.

О свему сам се огласио у Независним новинама Бањалука како бих скинуо притисак са себе који је створен у јавности и који још увјек траје без обзира на моје изјаве.

Ја сам се у више наврата јавио оцу покојног Драгичевића, Давору Драгичевићу и то :

Први пут сам му послао поруку одмах првих дана након проналска тијела покојног Драгичевић Давида да сам вољан кад год он може одвојити вријеме да дођем до њега кући и одговорим му на сва питања која су евентуално спорна у вези са мном, те да ми јави кад да дођем на шта је он одговорио са „ок” и није се никад јавио.

Када су услиједили позиви да сви које он позива дођу на Трг у 18 h опет сам му се јавио поруком да ћу вечерас доћи на трг на шта сам очекивао да ми он потврди да ли да дођем, међутим одговор нисам добио због чега нисам ни отишао, јер се нисам осјећао безбједно у маси.

Ја сам се по мом схватању сасвим случајно нашао у поруци покојног Д. Давида у ноћи када је нестао јер је неспорно да се исти ту ноћ физички сукобио са мојим рођаком Н. Ћулумом због чега постоји могућност да је замјенио наша имена.

Ја сам познавао покојног Д. Давида из насеља у којем живимо обојица практично из виђења, никада се нисмо дружили нити дошли у било какав сукоб или контакт.

Обзиром да се и даље константно од стране оца покојног Давида Драгичевића јавно путем тв и обраћања на Тргу Крајине прозивам као одговоран за смрт Давида те да се на друштвеним мрежама због тога често појављују пријетње према мени у смислу позива на линч, молим све горе наведне представнике власти да ме заштите, мене и моју породицу јер се осјећам угрожено физички, а психички сам већ претрпио огромне посљедице а које трпим и даље.

Због свега наведеног, лажних оптужби и пријетњи према мени, ја и моја породица смо без било каквог разлога осрамоћени , психички уништени и небезбједни у граду у којем живимо и радимо а да никад нико од нас није имао било какав проблем са законом.

Ја у потпуности разумијем трагедију која је задесила породицу Драгичевић али мислим да то не даје никоме за право да нападају, суде, осуђују и у јавности константно лажно оптужују мене или било кога другога и на тај начин на мене стављају “мету” за било кога из масе ко повјерује у оптужбе.

Ја не знам да ли Давор Драгичевић по нашим законима ово смије радити или не, да ли је то дозвољено законом или није. Немам новац да ангажујем адвоката, а осјећам се физички угрожен, те стога молим горе наведене представнике институција РС да ме заштите у складу са законом јер нисам ништа крив“.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Filip-Culum-Nisam-kriv-zastite-me/475159

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар