Вијести Свијет

Француска: ЕУ су потребне поуздане и ефикасне вакцине, укључујући „Спутњик V“

РУСКА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНАВИРУСА ВЕЋ РЕГИСТРОВАНА У ВИШЕ ОД 30 ЗЕМАЉА

Габриел Атал

  • Портпарол француске владе Габриел АТАЛ: Вакцине које су се показале ефикасним и поузданим могу да буду понуђене на одобрење Европској агенцији за лекове (ЕМА). Да поновим: ово се односи и на вакцину Спутњик V

ФРАНЦУСКА влада сматра да у ЕУ треба користити што већи број поузданих и ефикасних вакцина, а то се односи и на „Спутњик V“ и вакцине развијене у другим земљама, рекао је њен портпарол Габриел Атал.

Пандемију коронавируса назвао је глобалним изазовом и нагласио да  свијет треба да се мобилише да одговори на њу, посебно вакцинама:

Вакцине које су се показале ефикасним и поузданим могу да буду понуђене на одобрење Европској агенцији за лекове (ЕМА). Да поновим: ово се односи и на вакцину Спутњик V.“

Раније је у Швајцарској Спутњик V назван „руским извозним хитом.

Та вакцина је једна од три најбоље свјетске вакцине против коронавируса. И по броју одобрења која су дали медицински регулатори  различитих земаља.

Тренутно је „Спутњик V“ регистрован у: Белорусији, Аргентини, Боливији, Србији, Алжиру, Палестини, Венецуели, Парагвају, Туркменистану, Мађарској, УАЕ, Ирану, Гвинеји, Тунису, Јерменији, Мексику, Никарагви, Републици Српској, Либану, Мјанмару, Пакистану, Монголији, Бахреину, Црној Гори, Светом Винсенту и Гренадинима, Казахстану, Узбекистану, Габону, Сан Марину, Гани и Киргизији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар