Vijesti

General Mladić operisan mimo porodice i advokata – dobio bolnički krevet u ćeliji

UZORAK UKLONJENOG DIJELA DEBELOG CRIJEVA POSLAT NA HISTOLOŠKU ANALIZU
  • Advokat Branko LUKIĆ: „Garancija Vlade Srbije za lečenje generala Mladića u Srbiji postoji, ali ne tražimo puštanje trenutno. Čekamo još neke lekarske izveštaje da bismo tražili puštanje. Sada bi bio problem da putuje

GENERAL Ratko Mladić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningen iz klinike u kojoj mu je u subotu, 28. marta, operisano debelo crijevo, rekao je Srni šef tima odbrane Branko Lukić.

Naglasio je da general Mladić komunicira samo sa porodicom, a da ga advokati ne uznemiravaju da ne bi činio dodatni napor.

Znam da je dobio bolnički krevet što je znak da mu je potreban potpun oporavak. On je bio lošeg zdravstvenog stanja i pre ovog zahvata. Nemam puno informacija. Uzorak otklonjenog tkiva je poslat na histopatološku analizu. Još se ne zna da li je maligno ili benigno“, rekao je Lukić.

On je naveo da je operacija trebala da bude odgođena zbog malokrvnosti Mladića, ali je urađena, mimo traženja odbrane i uputstava vijeća i mišljenja srpskih ljekara.

„Operisali su malokrvnog čoveka. Kako će on sada da bude? Sigurno nije dobrog stanja“, smatra Lukić.

Naglašava da advokati uvijek traže mišljenje medicinskih stručnjaka i da to što je Mladić operisan u takvom stanju „nije ispravno“.

„Mi smo na to ukazivali, ali mi se sa tim uvek susrećemo, pogotovo što se tiče njegovog zdravlja. Stalno nas dovode pred svršen čin. Gotovo, sada je čovek operisan. Nadamo da će da se oporavi“, rekao je Lukić.

On je naveo da garancija Vlade Srbije za liječenje generala Mladića postoji, ali da trenutno tamo nema zahtjeva advokata da bude pušten na liječenje u Srbiju.

„Oni su ovo hteli da obave. Mi ne tražimo puštanje trenutno. Čekamo još neke lekarske izveštaje da bismo tražili puštanje. Sada bi bio problem da putuje“, pojasnio je Lukić.

General Ratko Mladić operisan je u subotu, 28. marta, a prethodno mu je u decembru odrađena kolonoskopija.

Tada je utvrđeno da ima anemiju i čekalo se da mu se popravi krvna slika da bi izdržao operaciju.

Porodica i njegov advokatski tim su obaviješteni o operaciji tek kada je zahvat urađen.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar