Вијести Скупштина РС

Голић и Касиповић изабрани за потпредсједнике Владе РС

ОНА ЈЕ МИНИСТАР ИЗ РЕДА БОШЊАЧКОГ НАРОДА, А ОН – ИЗ РЕДА ХРВАТСКОГ

НАРОДНА скупштина Републике Српске је на приједлог Комисије за избор и именовања за потпредсједнике Владе Српске изабрала министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренку Голић из реда бошњачког и министра правде Антона Касиповића из реда хрватског народа.

За предсједника Комисије за избор и именовања изабран је народни посланик Радован Вуковић умјесто Игора Жунића.

Радован Вуковић изабран је за члана у Административној комисији, а Мирела Кајкут Зељковић за члана Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду и Одбора за образовање, науку, културу и информисање.

Далибор Стевић изабран је за замјеника предсједника Одбора за образовање, науку, културу и информисање и члана Одбора за здравство, рад и социјалну политику.

Жељко Тодоровић изабран је за спољног члана Одбора за уставна питања, Ранко Карапетровић за спољног члана Одбора за локалну самоуправу, а Миладин Драгичевић, Наталија Тривић и Тања Тулековић за спољне чланове Одбора за Доњу Градину.

Борислав Радић је, на лични захтјев, разријешен дужности члана Независног одбора.

За два спољна члана Одбора за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине изабрани су Недељко Митровић и Миломир Савчић.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад друге редовне сједнице.

Он је најавио да ће трећа редовна сједница почети сутра у 10.00 часова.

Посланици Народне скупштине ће на тој сједници разматрати Приједлог Програма рада Народне скупштине Републике Српске за 2019. годину, Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о високом образовању – по хитном поступку, те Приједлог закона о граду Градишка.

Као прва тачка предложена су посланичка питања предсједнику Владе Републике Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар