Вијести

Говедарица тражи да министар унутрашњих послова Лукач поднесе оставку

КАО РАЗЛОГЕ НАВЕО „НАРУШЕНУ БЕЗБИЈЕДНОСТ У СРПСКОЈ И ЗЛОУПОТРЕБЕ ОВЛАШЋЕЊА“
  • Вукота ГОВЕДАРИЦА: „Да би прикрио чињеницу да МУП није у стању, или не смије, да расвијетли покушај убиства члана Управног одбора ‘Алумине’ Милета Матића, Лукач ‘ефикасност’ доказује монтираним извјештајима против (начелника општине Теслић Милана) Миличевића“
  • Управа крим-полиције МУП-а Српске и Полицијска управа Добој поднијели су Окружном тужилаштву Добој извјештај против Миличевића о почињеном кривичном дјелу злоупотреба службеног положаја или овлашћења

ПРЕДСЈЕДНИК СДС Вукота Говедарица рекао је данас да та странка захтијева од министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да поднесе оставку због, како је навео, нарушене безбједности у Српској и злоупотребе службених овлашћења.

Говедарица је оцијенио да је Лукач у јучерашњем саопштењу начелнику општине Теслић Милану Миличевићу „пресудио прије суда и подигнуте оптужнице“.

Лидер СДС-а је навео да је Лукач „пресудио Миличевићу“ јер он није активирао банковну гаранцију предузећу („Приједорпутеви“ у пројекту водоснадбијевања и каналисања отпадних вода у општини) које је прије отварања понуда обавијестило надлежну комисију да одустаје од тендера.

„И то му је било мало, па је дао изјаву у којој је Миличевића назвао ‘криминалцем’, што јасно говори да је цијели случај лично монтирао у координацији са министром здравља и социјалне заштите Драганом Богданићем“, тврди Говедарица у писаној изјави.

Он је додао да Лукачу, с друге стране, не пада на памет да процесуира предмете организованог криминала, те га, између осталог, позива да одговори шта је са истрагом против министра Богданића због негативног ревизорског извјештаја и незаконите банковне гаранције од 11 милиона КМ, као и случајевима „Фармланд“, „Боска“ и „Бирач“, гдје је, како је навео, покрадено милијарду и по КМ.

„Да би прикрио чињеницу да МУП није у стању, или не смије, да расвијетли покушај убиства члана Управног одбора ‘Алумине’ Милета Матића, Лукач ‘ефикасност’ доказује монтираним извјештајима против Миличевића“, сматра Говедарица.

Управа крим-полиције МУП-а Српске и Полицијска управа Добој поднијели су Окружном тужилаштву Добој извјештај против Миличевића о почињеном кривичном дјелу злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Из МУП-а Српске саопштено је да постоји основ сумње да је лице М.М. у својству службеног лица општине Теслић злоупотребом положаја и овлашћења за привредно друштво из Приједора прибавило противправну имовинску корист у износу од око 60.000 КМ, док је истовремено за исти износ оштетило општину Теслић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар