Вијести

Грабовац: Масакр Срба у Сијековцу не смије остати некажњен

УКАЗАО ДА СУ ЗЛОЧИН ПОЧИНИЛЕ АРМИЈА ХРВАТСКЕ И ПАРАВОЈНЕ СНАГЕ МУСЛИМАНА И ХРВАТА

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

ПРЕДСЈЕДНИК Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац изјавио је да су породице погинулих из Републике Српске огорчене због чињенице да још нико није одговарао за ратне злочине почињене над Србима у Сијековцу и Броду 1992. године.

За породице српских жртава је потпуно неприхватљиво да ни након 29 година од стравичног злочина над Србима у Сијековцу, Броду и цијелој Посавини није одговарао нико од хрватских ратних војних и политичких званичника, као и непосредних извршилаца тог злочина“, рекао је Грабовац.

Грабовац је подсјетио да су регуларне снаге Хрватске војске извршиле агресију на БиХ и починиле стравичне злочине над српским народом на том подручју.

„Домаће и међународно правосуђе не смије остати нијемо на овај злочин јер ратни злочин никад не застаријева и злочинци се морају привести лицу правде“, поручио је Грабовац.

У Сијековцу код Брода у петак, 26. марта, биће обиљежено 29 година од ратног злочина над 46 српских цивила, који су у овом селу починиле оружане снаге из Хрватске и паравојне бошњачко-хрватске јединице из БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар