Вијести Федерација/БиХ

ХДЗ: Опструисање избора градоначелника шамар је Мостарцима

„НЕКО ЋЕ МОРАТИ ДА СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ПОСЉЕДИЦЕ СУПРОТНЕ ИЗБОРНОЈ ВОЉИ“
  • „Захтјев бошњачких странака је директно против статута кога је наметнуо ОХР, једнако као што је било и јавно гласање за градоначелника. Одлука Клуба Бошњака о још једном прекиду сједнице због консултација води нас у даље погоршање политичке ситуације и међунационалних односа“

ГРАДСКИ одбор ХДЗ БиХ сматра да је опструисање избора градоначелника шамар Мостарцима и да мора бити завршен у понедјељак, 15. феруара, а потом одржана и ванредна сједница Вијећа, како би била усвојена одлука о привременом финансирању свих служби.

„У супротном, неко ће морати преузети одговорност за непромишљене и беспотребне немјерљиве посљедице, супротне демократској изборној вољи у граду Мостару“, саопштили су из ХДЗ-а БиХ.

У саопштењу се додаје да се изборни процес, на који се чекало 12 година, поновно угрожава.

„Захтјев бошњачких странака је директно против статута кога је наметнуо ОХР, једнако као што је било и јавно гласање за градоначелника. Одлука Клуба Бошњака о још једном прекиду сједнице због консултација води нас у даље погоршање политичке ситуације и међунационалних односа“, навели су из ХДЗ-а.

Из ове странке су истакли да би поштени, демократски и транспарентни избори и очување стварне изборне воље грађана Мостара свима требало да буду приоритет како би Мостар трансформисали у европски град.

Из ХДЗ-а су позвали све вијећнике на коначно преузимање одговорности и окончање процеса избора градоначелника, како би Мостар добио прилику за демократизацију и развој.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар