Вијести Федерација/БиХ

Изетбеговић не крије да би волио да га наслиједи Звиздић

УВЈЕРЕН ДА ОХР НЕЋЕ НАМЕТАТИ ИЗМЈЕНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА БиХ

БОШЊАЧКИ члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра да ОХР неће наметнути измјене Изборног закона БиХ, али да би требало да помогне да се дође до неких рјешења.

„Али, с обзиром на то да је Уставни суд установио да је рјешење ОХР-а које је својевремено наметнуто погрешно и да га треба поправљати, сматрам да би било поштено, у најмању руку, од ОХР-а и међународне заједнице да се искристалише неко рјешење када је ријеч о Дому народа Федерације БиХ“, рекао је Изетбеговић вечерас за сарајевску телевизију ТВ1.

Говорећи о кандидату СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ, Изетбеговић, који је и лидер те странке, истакао је да је највећу шансу дао Денису Звиздићу.

„Он има највећу шансу да се афирмише, да се покаже. Помало сам га кочио да води политику која привлачи пажњу зато што је морао да сачува стабилност Савјета министара. Он је са моје стране био префериран и стављен у позицију да одигра за себе понајвише и наслиједи ме. Је ли то успио са овом мојом кочницом, то треба да оцијени широко тијело у СДА“, нагласио је Изетбеговић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар