Вијести Странке

Изетбеговић: Неки политички актери у БиХ и региону воде антибошњачку кампању

„ДАЈЕМО ПОДРШКУ РАМИЗУ САЛКИЋУ У БОРБИ ЗА РАВНОПРАВНОСТ БОШЊАКА У РС“
  • Изјавио да је врх СДА затражено да домаће институције и међународна заједница озбиљно схвате „активности наоружавања Републике Српске и формирања паравојних формација”

ПРЕДСЈЕДНИК СДА Бакир Изетбеговић рекао је да Предсједништво те странке осуђује антибошњачку кампању коју воде поједини политички актери у БиХ и региону и поручује да се „Бошњаци никада неће одрећи својих цивилизацијских достигнућа“.

Он је додао да се информације о формирању паравојних формација требају озбиљно схватити.

Изетбеговић је навео да је намјера те кампање да Бошњаци буду приказани у негативном свјетлу, те да се изврши притисак на њих и њихове лидере.

Он је рекао да је затражено да домаће институције и међународна заједница озбиљно схвате, како је истакао „активности наоружавања Републике Српске и формирања паравојних формација“.

„Дајемо пуну подршку Рамизу Салкићу за борбу за равноправност Бошњака у Републици Српској, као и свих народа и грађана БиХ“, каже Изетбеговић.

Према његовим ријечима, Предсједништво СДА поздравља доношење нове стратегије Европске комисије која шаље јасну поруку да је будућност западног Балкана у ЕУ и да БиХ до 2025. године може сустићи земље које су испред ње, те честитао Савјету министара за усвајање Упитника који ће бити предат 28. фебруара предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру.

Изетбеговић је навео да је затражено од Савјета министара и ентитета да изврше инспекцијске провјере формирања цијена нафте и нафтних деривата прије и након доношења Закона о акцизама јер постоје озбиљне сумње да је закон злоупотријебљен да би се повећале цијене више од нужног.

„Ни данас, ни убудуће нећемо прихватити рјешења која су супротна европским стандардима. Креаторима негативне слике поручујемо да погледају у властита окружења у којима бујају антицивилизацијске тековине“, каже Изетбеговић.

Он је рекао да Предсједништво СДА тражи да се ОХР укључи у активно проналажење рјешења за статус Дома народа, преносе федерални медији.

„СДА позива ХДЗ и СББ да, умјесто што покушавају смијенити Шерифа Исовића из Пореске управе, обезбиједе да се убрза градња путева, за шта су остварене све претпоставке и услови“, навео је Изетбеговић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар