Вијести РС и матица

Јеремић: Вучић ће 2018. дати Косову мјесто у УН, потом ће обесправити Републику Српску

„А ПОТОМ ЋЕ ЗАТРАЖИТИ ЈОШ ТРИ-ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ДА УВЕДЕ СРБИЈУ У NATO“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће предсједник Србије Александар Вучић ове године дати Косову мјесто у Уједињеним нацијама, али да неће стати на томе и да „предајом виталних националних интереса Западу плаћа свој опстанак на власти“.

Он је за телевизију Наша рекао синоћ да ће Вучић пристати на „обесправљивање Републике Српске“ и увести Србију у NATO, а да ће за то тражити од Запада да га не критикује око проблема попут владавине права и контроле медија.

„Ако Вучић преда Косово, окренуће се својим партнерима са Запада и рећи: ‘Решио сам вам најтежу ствар – то се нико осим мене не би усудио. Могу да вам решим и Босну, али ми је потребно неко време, и да ме у том периоду не критикујете’. Када заврши и то, рећи ће да су му потребне још три, четири године да оствари чланство Србије у NATO, и том низу нема краја“, рекао је Јеремић.

Он је рекао да Србији на средњи рок од најмање 12 година неће бити отворена врата за чланство у Европској унији, како год буде ријешено питање Косова, јер је ЕУ зауставила проширење због својих унутрашњих проблема, али да то не значи да Србија не треба да гради друштво засновано на европским вриједностима и по европским стандардима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар