Вијести Странке

Кандидат ДНС за предсједника РС могао би бити Недељко Чубриловић

КАО КАНДИДАТИ СНСД СПОМИЊУ СЕ ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ, НЕБОЈША РАДМАНОВИЋ И СИНИША КАРАН
  • Наводно и ДНС и социјалисти прижељкују мјесто премијера, али је за завршне преговоре и праве комбинације још прерано. Радован ВИШКОВИЋ, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС: „Немам такве информацију, органи партије се нису о томе изјашњавали, нити разговарали. Да ли је то неки медијски спин, ил нешто друго, видјећемо наредних пар дана. Не би требало преурањено доносити никакве закључке, има још сасвим, сасвим доста времена”

„НИЈЕ тачно да смо ДНС-у понудили мјесто премијера уколико одустану од једне од најзначајнијих функција на предстојећим изборима”, кажу у СНСД-у.

У медијима су се посљедњих дана појавиле информације да су у владајућој коалицији на тај начин покушали да се нагоде. То негирају и у ДНС-у и понављају да неће одустати од једне од функција.

„Ваљда се и ми нешто питамо, и ми желимо премијерску функцију”, узвикују данас социјалисти.

Владајући кажу да минимум једном седмично преговарају, али ништа конкретно не износе у јавност, а у СНСД-у поручују да је за имена прерано.

„Ја заиста немам ту информацију, органи партије се нису о томе изјашњавали, нити разговарали. Да ли је то неки медијски спин, ил нешто друго, видјећемо наредних пар дана. Не би требало преурањено доносити никакве закључке, има још сасвим, сасвим доста времена”, каже Радован Вишковић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС.

Зато, каже Вишковић, о именима неће говорити до краја маја. Слично говоре и у ДНС-у. За понуду функције премијера, кажу, нису чули.

„Никаква понуда ДНС-у у том смислу није дошла нити је било ријечи о тим стварима на руководству странке”, рекао је Недељко Чубриловић, замјеник предсједника ДНС-а.

ДНС-овци већ дуже вријеме понављају своју платформу- минимум 100.000 гласова, 15-20 посланика и, кажу, неће одустати од кандидата за једну од најзначајнијих функција. По цијену напуштања коалиције.

„ДНС је спреман и спрема се да иде самостално на изборе. Ми ћемо преговарати, па ако можемо да направимо неку коалицију, ми ћемо направити”, каже Дарко Бањац, ДНС.

Не спомињу ДНС-овци да ли би се задовољили премијерском функцијом. Социјалисти зато признају да би им добро дошла.

„Ја вјерујем да ћемо се послије октобарских избора и ми питати, да ћемо имати такву снагу да ми будемо имали премијера”, увјерава Недељко Милаковић, Социјалистичка партија РС.

Све гласније се прича да ће кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва бити Милорад Додик, а за кандидата зс предсједника РС спомињу се Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић и Синиша Каран, али у СНСД-у то нису ни потврдили ни негирали.

Загонетни су и у ДНС-у, па не коментаришу спекулације да ће њихов кандидат за предсједника Републике бити Недељко Чубриловић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар