Вијести

Кесић: Хашки трибунал је створен да би осудио Србе

КЛИНТОНОВА АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ СРБИМА ДОДЈЕЛИЛА УЛОГУ „ЛОШИХ МОМАКА“

ДАНАШЊИМ дешавањима у Хагу поново се враћамо у вријеме када је српски народ био “на удару” и наводи да је тај суд створен са намером да највише оптужених буду Срби, оцијењује спољнополитички аналитичар Обрад Кесић, поводом изрицања другостепене пресуде у Хагу некадашњем главном команданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу.

“Од самог почетка била је та намјера и врло јасна порука која се слала тада од Клинтонове администрације је да они на ратове бивше Југославије гледају црно-бијело, тачније имају лошег момка, а то је Србин, а остали су на неки начин мање или више жртве”, рекао је Кесић за ТВ К1.

Како каже, други разлог због чега постоји суд у Хагу је тај што је то био једини начин да се створи стални кривични међународни суд.

“У таквој ситуацији не можемо очекивати да буде праведан и да не буде политички суд. Тај суд је у суштини створен да осуди Србе”, каже Кесић.

На питање да ли је случајност што се у истом дану изриче пресуда Ратку Младићу и одржава сједница Савјета безбједности УН, Кесић одговара потврдно и истиче да сједницу СБ треба ставити у прави контекст.

Каже, Србија већ неко вријеме ужива једну бољу перцепцију у свијету.

Србија је створила имиџ државе која сарађује са међународним партнерима, чак америчка администрација види Србију као озбиљног партнера у региону и у том контексту Србија је направила значајан помак”, истиче Кесић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар