Вијести Скупштина РС

Клуб Бошњака затражио заштиту виталног националног интереса

ПОВОДОМ ЗАКОНА О НЕПРИМЈЕЊИВАЊУ „ИНЦКОВОГ ЗАКОНА“ И ДОПУНА КРИВИЧНОГ ЗАКОНА
  • Саопштио: „Наведени закони ће ићи на усаглашавање Заједничке комисије Вијећа народа и Народне скупштине, а уколико се не постигне сагласност, закони иду у Уставни суд Републике Српске

КЛУБ Бошњака у Вијећу народа Републике Српске је на данашњој сједници донио Одлуку о покретању заштите виталног националног интереса на законе које је усвојила Народна скупштина Српске на посљедњој сједници.

Витални национални интерес се тиче Закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ као и Закона о допуни Кривичног законика Републике Српске.

– Наведени закони ће ићи на усаглашавање Заједничке комисије Вијећа народа и Народне скупштине, а уколико се не постигне сагласност, закони иду у Уставни суд Републике Српске –  саопштено је из Клуба Бошњака.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је прије шест дана по хитном поступку Закон о непримјењивању одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, те Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске, као и закључак који је усаглашен у понедјељак на заједничком састанку свих парламентарних странака у Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар