Вијести Свијет

Кнежевић питао Кривокапића: Вријеђа ли и Подгоричка скупштина независност Црне Горе?

ЛИДЕР ДНС ПРОТЈЕРИВАЊЕ БОЖОВИЋА НАЗВАО ПОСЉЕДЊИМ ТРЗАЈЕМ МИЛОВЕ АНТИСРПСКЕ ПОЛИТИКЕ

Милан Кнежевић

ЛИДЕР Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић прокоментарисао је изјаву премијера Црне Горе Здравка Кривокапића поводом случаја протјеривања амбасадора Србије и упитао га да ли би и за Подгоричку скупштину 24. новембра 1918. рекао да „вријеђа независност и суверенитет неке земље“.

Кривокапић је данас у Бриселу, одговарајући на питање новинара о случају протјеривања српског амбасадора Владимира Божовића рекао да „свако има право на мишљење, али уколико је неко амбасадор, онда мора да води рачуна о свом исказу“.

Кнежевић, који је и раније изјављивао да је протјеривање Божовића из Црне Горе „посљедњи трзај антисрпске политике одлазећег режима“ на Твитеру је прокоментарисао Кривокапићеву подршку протјеривању српског амбасадора.

Питам премијера Здравка Кривокапића да ли је данас у Бриселу за Подгоричку скупштину 24. новембра 1918. изјавио да ‘вријеђа независност и суверенитет неке земље’ и да треба: „предузети одговарајуће мјере без обзира ко је амбасадор?“ Тик-так…“, написао је Кнежевић.

„Ако тај исказ вријеђа независност и суверенитет неке земље, наравно да ћете предузети одговарајуће мјере без обзира ко је амбасадор“, казао је Кривокапић.

Иначе, Министарство вањских послова крајем новембра је амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића прогласило за персону нон грата.

Велика и славна Мојковачка битка, као примјер христолике жртве за свог ближњег и за слободу, била је увод у ослобођење Црне Горе и Подгоричку скупштину, као слободан израз народне воље за уједињење са братском Србијом“, рекао је тада Божовић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар