Вијести Свијет

Коалиција „За будућност Црне Горе“: Из резолуције брисати ријечи „геноцид у Сребреници““

ДРУГИМ АМАНДМАНОМ ТРАЖИ ОСУДУ СВИХ ЗЛОЧИНА НА ПРОСТОРУ БИВШЕ СФРЈ
  • Амандмане поднијеле и Демократе, али се у њима у први план ставља „геноцид“ у Сребреници, па онда сви остали злочини на подручју бивше Југославије

ПОСЛАНИЦИ Демократског фронта, Социјалистичке народне партије, Уједињене Црне Горе и Радничке партије поднијели су амандмане на Приједлог резолуције о Сребреници.

У једном од амандмана предвиђено је брисање ријечи „геноцид у Сребреници“ и додавање ријечи „злочинима на простору БиХ и цијеле бивше Југославије“, па би назив приједлога резолуције гласио „Резолуција о злочинима на простору БиХ и цијеле бивше Југославије“.

Како је образложено, овим амандманима се осуђују сви злочини на територији БиХ и читаве бивше Југославије са пуним пијететом према свим жртвама и констатује се да су сви људи једнаки пред законом, не желећи да се прави разлика између жртава.

Тим амандманима се најоштрије осуђују сви злочини почињени током грађанских ратова у бившој Југославији, те охрабрују надлежне институције у процесуирању одговорних за ратне злочине почињене на територији Црне Горе за наведени период.

Прошле седмице амандмане су поднијеле и Демократе, али се у њима у први план ставља „геноцид“ у Сребреници, па онда сви остали злочини на подручју бивше Југославије.

У амандману два Демократе су тражиле да се промијени првобитни назив резолуције и да гласи „Резолуција о геноциду у Сребреници и другим злочинима на простору бивше Југославије“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар