Вијести Федерација/БиХ

Којовић: Додик настоји да дехуманизира муслимане попут Караџића

ЛИДЕР СВОЈЕ НАШЕ СТРАНКЕ: У БиХ СУ ЕЗАНИ И ЦРКВЕНА ЗВОНА У ХАРМОНИЈИ КАКВЕ НИГДЈЕ НЕМА

ИНТЕНЗИВИРАН говор мржње предсједника Републике Српске, Милорада Додика како се приближивају Опћи избори у Босни и Херцеговини, забрињавају домаћу, али и свјетску јавност, саопћено је из Наше странке.

Једна од посљедњих Додикових изјава у којој је езан назвао арлаукањем”, предсједник Наше странке Предраг Којовић сматра да би требало правосуђе санкционирати, те да треба доћи крај таквој врсти политичког иступања, а ту одлуку морају донијети бирачи.

То је несумњиво говор мржње. Милорад Додик је у својим вербалним инцидентима с том изјавом можда и најдаље отишао јер она спада у ред оних кројених у пропагандном штабу Радована Караџића којима се муслимане настојало дехуманизирати у очима њихових суграђана других вјероисповијести. Нисам вјерник, али сам увијек био поносан да езани и црквена звона у БиХ стварају хармонију која се ријетко гдје у свијету може чути. Они којима то смета и који у томе не виде љепоту очигледно не могу разумјети дух Босне и Херцеговине.

– Грађани БиХ, Срби, Хрвати, Бошњаци и Остали морају коначно преузети одговорност коју им демократски избори пружају и у октобру храбро рећи, доста је било сијања мржње, хоћемо мир и заједништво и државу која се бави будућношћу и економским прогресом свих. Додик и слични су ехо прошлости, једног трагичног времена. Вријеме је за нове људе и политику чистог образа, отворене руке и заједништва”, коментирао је Којовић.

http://ba.n1info.com/a274604/Vijesti/Vijesti/Kojovic-Milorad-Dodik-nastoji-dehumanizirati-muslimane.html

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар