Вијести Свијет

Командант „Басиџа“: Трамп се неће усудити да нападне Иран

ТЕХЕРАН ОПТУЖИО МАЈКЛА ПОМПЕА ДА СЕ МИЈЕША У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ ИРАНА

КОМАНДАНТ „Басиџа“, добровољачке формације у саставу Корпуса чувара исламаске револуције – генерал Голам Хосеин Гејбпарвар – оцијенио је да се Доналд Трамп, који је његовој земљи запријетио „незапамћеним страшним посљедицама“, неће усудити да предузме војне акције против Ирана.

Оцијенио је да је амерички предсједник започео психолошки рат против Ирана и нагласио:

„Иран неће одустати од својих принципа и убјеђења. Супротставићемо се притиску непријатеља. Америка не жели ништа друго осим да уништи Иран, али Трамп не може ништа да уради против Ирана“.

Огласило се и иранско Министарство спољних послова чији је портпарол, Бахрам Хасеми, рекао да амерички државни секретар, Мајкл Помпео, покушава да се умијеша у унутрашње ствари Ирана, али да управо то свједочи о потпуној беспомоћности САД.

Ирански посланик Хешматолах Фалахатпишех изјавио је да не вјерује да ће доћи до војног сукоба Ирана и САД, упркос све оштријој реторици.

Он је рекао да Трамп и предсједник Ирана Хасан Рохани „разговарају путем обраћања јер су званични дипломатски канали затворени“, због прекида дипломатских односа од 1979. године.

Фалатпишех је рекао да, за разлику од Сјеверне Кореје, „Иран никада није кренуо путем нуклеарне бомбе“ и да је због тога „Иран љут, пошто је Трамп на дипломатске активности Техерана реаговао повлачењем САД из нуклеарног споразума“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар