Vijesti Svijet

Konte: Rusija nam ne pomaže zbog neke svoje koristi – to su insinuacije

PRETHODNO SE POJAVILE TVRDNJE DA MOSKVA ŽELI DA IZDEJSTVUJE UBLAŽAVANJE SANKCIJA
  • Nezavisno kulturno udruženje Lav Tolstoj iz grada Mulazano na severu Italije, iniciralo podizanje spomenika u čast ruskih vojnih stručnjaka koji su stigli u Italiju da bi joj pomogli u borbi protiv širenja Covid-19

ITALIJANSKI premijer Đuzepe Konte nazvao je insinuacijama tvrdnje da je pomoć Rusije navodno imala neku političku pozadinu.

Podsjetivši da su neki govorili da Moskva pomaže njegovoj zemlji da bi ublažila evropske antiruske sankcije, naglasio je:

Duboko me vrijeđaju takve insinuacije. To je uvreda za italijansku vladu“.

U intervjuu Bi-Bi-Siju dodao je:

„Misliti da pomoć koju dobijamo od Rusije, Kine ili drugih zemalja može uticati na geopolitičke pozicije Italije – velika je uvreda ne samo za mene, već i za Vladimira Putina, sa kojim sam imao dug telefonski razgovor. Jer, on nikada nije namjeravao da pomoć koristi kao polugu u trenutku kada je pokazao solidarnost sa Italijom. Nikada o tome nismo pitali i nikada nismo ni razmišljali o tome.

Prethodno je ruska ambasada u Velikoj Britaniji, obraćajući se Bi-Bi-Si, zatražila da ne traži skriveno značenje u ruskoj humanitarnoj pomoći Italiji i SAD.

U međuvremenu su, članovi Nezavisnog kulturnog udruženja Lav Tolstoj iz grada Mulazano na severu Italije, inicirali podizanje spomenika u čast ruskih vojnih stručnjaka koji su stigli u Italiju da bi joj pomogli u borbi protiv širenja Covid-19.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar