Вијести

Ковачевић: Комшић у вођењу своје политике не одустаје ни од једног манира махале

НАГЛАСИО ДА ДОДИК НИКАДА НИЈЕ И НЕЋЕ ПОВУЋИ НИЈЕДАН ПОТЕЗ НА ШТЕТУ СРПСКЕ
  • Радован КОВАЧЕВИЋ: Инсистирање на ставовима Народне скупштине РС није прича за један дан. На овоме ћемо истрајати док се срамни закон који је наметнуо посљедњи високи представник Валентин Инцко не повуче и поништи

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик никада неће повући ниједан потез на штету Републике Српске, нити ће ићи супротно ставовима Народне скупштине Републике Српске и усаглашеним ставовима парламентарних странака из Српске, истакао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Ковачевић тврди да је то нешто што је апсолутно сигурно, те да то није прича за један дан, него много озбиљнија ствар.

„На овоме ћемо истрајати док се срамни закон који је наметнуо посљедњи високи представник Валентин Инцко не повуче и поништи“, рекао је он за РТРС.

Ковачевић је навео да никаква телефонска сједница Предсједништва није одржана, као што су отпочетка знали и тврдили из Кабинета српског члана, те да Додик сигурно није ни на који начин прекршио закључке Народне скупштине Републике Српске.

Оно што забрињава јесте да постоје одређени медији у Српској и опозиционе странке које више вјерују /предсједавајућем Предсједништва БиХ/ Жељку Комшићу него Додику и нама из његовог окружења“, рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Додик иницирао састанак свих парламентарних странака у Републици Српској, подржао тада све захтјеве и приједлоге опозиционих странака, као и да је он неко ко сигурно никада ни на који начин неће прекршити закључке странака и Народне скупштине Српске.

Ковачевић каже да је „потпуно јасно да Комшић не одустаје од једног манира махале у вођењу своје политике и да константно прибјегава таквим стварима“.

„Ја сам чак рекао да је постало прилично досадно константно демантовати те ситне подвале којима он стално прибјегава – од тога да је одржана некаква телефонска сједница и да је Додик прекршио закључке до тога да оде на засједање Генералне скупштине УН без одлуке Предсједништва, што је исто тако апсолутно недопустиво“, нагласио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар