Вијести Федерација/БиХ

Ковачевић: Петицију за два дана потписало неколико десетина хиљада грађана

„ЕВИДЕНТНО ЈЕ ДА ЈЕ НАРОД ОДЛУЧИО ДА ПРОГОВОРИ ЈЕДНИМ ГЛАСОМ“
  • Веома је битно да што масовнијим одзивом из цијеле Републике Српске, од Требиња до Новог Града, снажно поручимо да не прихватамо антицивилизацијско, недемократско, противуставно и срамно наметање закона и етикетирање искључиво српског народа у цијелој Европи као геноцидног

САВЈЕТНИК српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је за непуна два дана већ неколико десетина хиљада грађана Републике Српске потписало петицију о неприхватању закона који је наметнуо високи представник.

Евидентно је да о овом питању сви грађани Српске мисле јединствено и да је петиција препозната од народа као начин да проговоримо једним гласом. Веома је битно да што масовнијим одзивом из цијеле Републике Српске, од Требиња до Новог Града, снажно поручимо да не прихватамо антицивилизацијско, недемократско, противуставно и срамно наметање закона и етикетирање искључиво српског народа у цијелој Европи као геноцидног“, рекао је Ковачевић за „Курир“.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, као и недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар