Вијести

Ковачевић: Српска је вакцинисала људи колико и Словенија која има два пута више становника

НАГЛАСИО ДА РС ОБЕЗБЕЂУЈЕ ВАКЦИНЕ ЗА 950.000 ЉУДИ – ЗА БЕЗМАЛО СВЕ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ
  • Савјетник Милорада Додика Радован КОВАЧЕВИЋ: Више вакцина од Српске у региону је набавила само Србија

РЕПУБЛИКА Српска је у региону, укључујући ту и Хрватску и Словенију, до сада је процентуално, по броју становника, набавила највећи број вакцина послије Србије, изјавио је савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.

Он је је подсјетио да је Република Српска јуче успјела да набави значајан број вакцина.

Набавили смо 80.000 доза кинеских вакцина, што је била навјећа испорука било које вакцине на подручју БиХ, па и Републици Српској“, рекао је Ковачевић за Н1.

Он је додао да је Република Српска тренутно набавила око 215.000 вакцина и додао да је значајан број грађана Српске вакцинисан у Србији, те да ће у овом периоду бити вакцинисано 250.000 грађана Републике Српске.

Република Српска је до сада успјела да вакцинише исти број грађана као и Словенија, која има дупло више становника. Јасно је о каквом успјеху се ради“, истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, Република Српска је договорила, резервисала и уплатила, укључујући и уговор са „Спутњиком“ и све оно што је заједно договорено на нивоу БиХ кроз систем „Ковакс“, да се вакцинише 950.000 људи.

Тиме ће бити вакцинисано готово комплетно становништво Републике Српске. Мислим да је то добра порука и сматрам да постоји доста добрих порука у Републици Српској о којима не постоји честа прилика да се говори“, рекао је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар