Вијести

Лукач: Кокаин је у Добој стигао у ланцу међународне трговине дрогом

РАДИ СЕ О 73 КИЛОГРАМА ДРОГЕ – У ИСТРАГУ УКЉУЧЕН И ЕВРОПОЛ
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: Радници су приликом истовара примијетили да се налази и роба коју нису наручили и обавијестили су полицију, која је реаговала

МИНИСТАР унутрашњих послова Српске Драган Лукач рекао је да и даље траје интензивна истрага о заплијењеном кокаину у Добоју, те да ријеч о међународној трговини дрогом.

Лукач је навео да Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Тужилаштвом БиХ и Европолом наставља даљу истрагу, због које не може да открива било какве друге детаље о овом случају.

„Ријеч је о већој количини кокаина која је допремљена на територију Српске, која се нашла у складишту фирме. Радници су приликом истовара примијетили да се налази и роба коју нису наручили и обавијестили су полицију, која је реаговала“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће јавност бити обавијештена о резултатима истраге када се склопи мозаик.

„У истрагу је укључено више полицијских агенција. Ријеч је о међународној трговини кокаином, и то о великој количини те дроге, која се дуго година на територији Српске није заплијенила“, истакао је Лукач.

На подручју Добоја полиција је у уторак, 16. августа, заплијенила око 73 килограма кокаина, који је транспортован сакривен у пошиљци друге наручене робе која се увозила у БиХ.

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да вриједност пронађеног кокаина на илегалном нарко-тржишту износи више милиона евра, те да је ријеч о једној од највећих пљенидби ове дроге у постдејтонској БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар