Вијести Скупштина РС

Лукач: Не може полиција да се бави оним што појединци јавно говоре

„СВАКО ИМА ПРАВО ДА БУДЕ НЕЗАДОВОЉАН РАДОМ ТУЖИЛАШТВА ИЛИ СУДА“
  • И ја бих могао бити незадовољан. Против мене су потврдили оптужницу за инцидент који се раније десио са Драшком Станивуковићем. У његовој личној документацији нема никакве повреде коју је он изнио. Ја би сада требало да кажем да је тужилаштво корумпирано или да ходам по кафанама по граду и да прогањам те људе и провоцирам као што је то радио народни посланик  за шта је ухапшен

МИНИСТАР унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Драган Лукач изјавио је да полиција Републике Српске поступа искључиво како је прописано законима, те да сви имају право да чињенице, које имају о неком кривичном дјелу, пошаљу МУП-у или тужилаштву.

Током расправе у Скупштини, одговарајући на питање посланика СДС-а Давора Шешића како је могуће да полиција не приводи и не саслушава људе који дају разне изјаве, па и медијске, Лукач је рекао да полиција неће радити на такав начин нити је тако прописано законима.

Људи који дају изјаве у медијима или на било који начин оптужују једни друге, а да онда полиција свакога приводи и саслушава, било би угрожавање људи и њихових слобода“, објаснио је Лукач.

Он је подсјетио да сви имају право, у складу са законом, да чињенице које имају у вези неког кривичног дјела пошаљу МУП-у Републике Српске или тужилаштву.

У том случају полиција ће добити налог од тужилаца да приведемо човјека, да га саслушамо и узмем изјаву. Ако би оптуживали сви свакога за свашта полиција у том случају не би радила ништа друго већ гледала и читала медије и приводила људе и саслушавала и то није уреду“, појаснио је Лукач.

Он је рекао да свако има право да не буде задовољан радом тужилаштва и суда.

И ја бих могао бити незадовољан, данас су против мене потврдили оптужницу за инцидент који се раније десио са Драшком Станивуковићем. У његовој личној документацији нема никакве повреде коју је он изнио. Ја би сада требало да кажем да је тужилаштво корумпирано или да ходам по кафанама по граду и да прогањам те људе и провоцирам као што је то радио народни посланик  за шта је ухапшен“, закључио је Лукач.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар