Вијести Свијет

Лукашенко: Путин је питао Бајдена за спремање атентата на мене, чуо је само – мрмљање

СТЕЈТ ДЕПАРТМАН: АПСОЛУТНА СУ ЛАЖ ТВРДЊЕ ДА СУ САД СПРЕМАЛЕ ЗАВЕРУ ПРОТИВ ЛУКАШЕНКА
  • Државна безбједност Русије: Завереници планирали да Лукашенка убију и – опљачкају

КАКО се једино и могло очекивати, Стејт департман је саопштио да Сједињене Државе нису умијешане у било какву завјеру за уклањање бјелоруског предсједника Александра Лукашенка.

У том саопштењу се наглашава:

„Видјели смо извештаје у руским државним медијима о наводној завјери против Александра Лукашенка, као и његове директне изјаве о томе. Свака сугестија да иза тога стоји америчка влада, или да је умијешана у покушај атентата на Лукашенка, апсолутно је нетачна“.

Говорећи о притварању због сумње да је умијешан у планирани покушај атентата на Лукашенка адвоката Јурија Зенковича, који има двојно држављанство Сједињених Држава и Бјелорусије, Стејт департман је нагласио да је Вашингтон спреман да му пружи конзуларну помоћ. Као и сваком америчком држављанину.

Лукашенко је у међувремену изјавио да је руски лидер Владимир Путин – за вријеме њиховог телефонског разговора прије неки дан – питао америчког председника, Џоа Бајдена, о припремању ликвидације бјелоруског предсједника, али да од саговорника није чуо ништа разговетно и одређено:

„Само мрмљање“.

Државна безбедност Русије (ФСБ), која је ухапсила Зенковича и његовог саучесника Александра Федуту, објавила је да су спремали  пуч у Бјелорусији и пљачку Лукашенкове имовине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар