Вијести Федерација/БиХ

М. Тегелтија: Нити је мене предсједник Додик чиме задужио нити сам ја њега

ОБЈАСНИО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ПОСТАО САВЈЕТНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Чињеница да имамо потпуно компатибилан поглед и визију на то како БиХ треба да изгледа и функционише и каква треба да буде позиција Републике Српске у БиХ, а све сходно Дејтонском споразуму и Уставу, који је његов саставни дио, била је опредјељујућа да своје професионалне капацитете и искуство које имам, ставим на располагање српском члану Предсједништва и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику, а тиме и Републици Српској

МИЛАН Тегелтија, нови савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и бивши предсједник ВСТС, изјавио је да лидер СНСД није имао никакав утицај на њега док је био у ВСТС, а да се сада окреће политичком животу.

„Нити је мене предсједник Додик чиме задужио нити сам ја њега. Чињеница да имамо потпуно компатибилан поглед и визију на то како БиХ треба да изгледа и функционише и каква треба да буде позиција Републике Српске у БиХ, а све сходно Дејтонском споразуму и Уставу, који је његов саставни дио, била је опредјељујућа да своје професионалне капацитете и искуство које имам, ставим на располагање српском члану Предсједништва и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику, а тиме и Републици Српској јер је Република Српска огромном већином гласова дала мандат предсједнику Додику да је представља у Предсједништву БиХ.

Позиција савјетника је сама по себи другачија јер није позиција доносиоца одлука, него позиција чији је смисао да доносилац одлука има потребне информације и анализе како би, у овом случају предсједник Додик, имао на располагању све релевантне информације прије доношења одговарајућих одлука“, рекао је Тегелтија за Klix.ba.

Он је додао да не намјерава да правда, како је рекао, „шпекулације и небулозе“ да је све вријеме „радио под политичком палицом лидера СНСД“.

„Нека мисли ко год шта хоће, али наглашавам да ме током обављања дужности предсједника ВСТС-а БиХ предсједник Додик никада није назвао ни да се информише, а камоли да нешто сугерише у доношењу било каквих одлука. Док сам радио у правосуђу, радио сам у складу са принципима независног правосуђа. Онда када сам одлучио да се бавим питањима која подразумјевају политичко опредјељивање, дао сам оставку и јавно се опредијелио без икаквих калкулација“, истакао је Тегелтија.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар