Вијести

Мандић: Наш највећи проблем је Ђукановићева опасна агентура у Београду

„ДОДИК ЈЕ ЈЕДАН ОД СРПСКИХ ПАТРИОТА КОЈИ ВОДЕ РАЧУНА О СВИМ СРБИМА“
  •  Агенцији Срна рекао: „Црна Гора је евидентно на ивици сукоба. Ђукановић уз помоћ државног терора покушава да малтретира већинску Црну Гору. Рјешење мора брзо наћи, јер у супротном – све ће да експлодира
  • „Ђукановићеви људи у Београду покривају неке изузетно важне положаје, налазе се на разним адресама и поуздано их можемо регистровати. Ти људи се налазе и у службама безбједности, и у тужилаштву и другим веома важним позицијама у Србији. Послушни су Милу Ђукановићу, а не држави у којој живе и раде и којој формално припадају

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић истакао је у изјави за агенцију Срна да је снага солидарности која долази из Републике Српске веома добро поздрављена у Црној Гори што показује да увијек могу да рачунају једни на друге као права браћа.

Говорећи о посјети Републици Српској, Мандић је рекао да се радује сваки пут када дође у Српску и у Бањалуку и што има прилику да се састане са људима који су доказане српске патриоте, међу којима се посебно истиче лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– То су људи који не воде рачуна само о Републици Српској, већ мисле о свим Србима у региону и ма гдје они живјели у свијету, а ту прије свега мислим на Милорада Додика. Веома ми је значајно да чујем од њих како гледају на дешавања у Црној Гори и да сазнам одакле долази толика енергија коју Република Српска пружа српском народу и вјерујућим људима у Црној Гори – истакао је Мандић.

На питање каква је ситуацију у Црној Гори, он је нагласио да је Црна Гора евидентно на ивици сукоба, те да је то порука коју је на данашњем састанку пренио и комесару за проширење ЕУ Оливеру Верхељију.

– Колега Милан Кнежевић и ја смо Верхељија упознали о актуелним дешавањима у Црној Гори и указали да би Брисел требало снажније да се укључи, јер је Црна Гора, захваљујући политици Мила Ђукановића и црногорске Владе, на ивици сукоба. Све маске су пале и било би добро да се уз помоћ и са стране утиче на Ђукановића и да се не дозволи да дође до сукоба – указао је Мандић.

Он је нагласио да нема рјешења за отимање имовине СПЦ и излазак стотине хиљада људи на улице без поштовања воље већине, права на имовину и поштовања цивилизацијских стандарда.

– Рјешење се не може остварити ако Мило Ђукановић и његов режим и даље буду истрајавали на оним вриједностима које су одлика неких прошлих времена када је он био млади комуниста. Ђукановић очигледно мисли да су ово још она времена из 1945. када су комунисти ‘револуционарним’ одлукама одузимали имовину. Та пракса у 21. вијеку је неприхватљива – поручио је Мандић.

Он је изразио увјерење да ће се његов глас, као и глас његових колега који стално преносе и људима у Бриселу и на политичкој сцени у Црној Гори и региону бар негдје чути и успјети да утиче на црногорску актуелну власт која „уз помоћ државног терора покушава да малтретира већинску Црну Гору“.

На питање да ли представници ЕУ схватају озбиљност ситуације у Црној Гори, Мандић каже да засигурно схватају, али рачунају да ће притиском, који им је некад полазио за руком, уз помоћ државног терора – хапшењем посланика, чланова њихових породица, пребијањем и претресањем епископа, довести до тога да народ одустане од легитимних захтјева да се поштују цивилизацијска достигнућа.

– У томе су се преварили, та времена су прошла, и зато сматрамо да је веома важан данашњи састанак представника ДФ-а са делегацијом коју је предводио комесар за проширење ЕУ на којем смо их обавијестили да се рјешење мора брзо наћи, јер у супротном – све ће да експлодира – нагласио је Мандић, додајући да делегација ЕУ данас има састанак и са епископима СПЦ у Црној Гори.

Према његовим ријечима, делегација ЕУ раније данас састала се и са премијером Душком Марковићем којем су скренули пажњу на чињеницу да је у Црној Гори црква одвојена од државе и да не постоји могућност да држава организује односе у цркве.

– Црква је одвојена од државе и постоји канонско право које важи за цркву и не могу људи који не вјерују да уређују односе у цркви и да на почетку 21. вијека граде неке нове православне цркве. То што је неко атеиста не оправдава га да наноси штету вјерујућим људима – рекао је Мандић за Срну.

Коментаришући изјаву министра здравља Србије Златибора Лончара да у Црној Гори нема ниједног директора Србина, док је у Србији велики број Црногораца на руководећим мјестима а да још „нису ни српски научили“, Мандић је рекао да је ту изјаву схватио не лингвистички, већ првенствено на начин да је министар Лончар указао на агентуру Мила Ђукановића у Београду.

– О томе сам и говорио у Бањалуци – наш највећи проблем, односно проблем за наш народ и СПЦ у Црној Гори представља управо та опасна агентура која се налази у Београду. Тако сам разумио и Лончара и то у контексту да треба препознати, идентификовати и јавност упознати о постојању таквих људи у Београду који покривају неке изузетно важне положаје, налазе се на разним адресама и поуздано их можемо регистровати – истакао је Мандић.

Он је навео да се ти људи налазе и у службама безбједности, и у тужилаштву и другим веома важним позицијама у Србији.

– Нису то људи који заступају интересе Србије, поштују њене законе и Устав, већ напросто они имају осјећај одговорности и послушности према Милу Ђукановићу и његовој организације Црне Горе, а не према држави у којој живе и раде и којој формално припадају – закључио је Мандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар