Вијести

Мандић: Сви Срби славе државу Срба западно од Дрине

„НАСРТАЈИ ПРОТИВНИКА НАШЕГ НАРОДА НАИЛАЗИЛИ СУ НА ОДЛУЧАН ОТПОР НАРОДА И РУКОВОДСТВА РС“
  • Андрија МАНДИЋ: Нико не може одузети ниједно право народу Српске, који треба сам да одлучује о својој судбини. Наши велики преци сањали су дан српске слободе и уједињења и, као највећи у свом народу, знали су којим путем треба ићи

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је да је Република Српска понос српског народа који данас, гдје год да живи, слави државу Срба западно од Дрине.

Честитајући Дан Републике, Мандић је навео Република Српска један од стубова српског идентитета и опстанка посљедњих деценија.

– Тридесет година Републике Српске обиљежено је борбом, искушењима, али и просперитетом и надом. На Републику Српску су насртали, а и данас насрћу разни противници нашег народа, али њихови покушаји су наилазили на одлучан отпор непоколебљивог народа и руководства Српске – навео је Мандић.

Он је истакао да оно што је извојевано у Одбрамбено-отаџбинском рату нико не може поништити, ниједна сила, ниједан моћник како се год звао, јер су за слободу Републике Српске животе дале хиљаде људи, њено стварање је спријечило нови геноцид над српским народом и зато треба памтити све који су учествовали у њеном формирању и настанку.

– Гдје год су Срби на овим просторима, од Подгорице до Бањалуке, од Никшића до Суботице, од Косовске Митровице до Требиња, славе данас празник, славе државу Срба западно од Дрине – рекао је Мандић.

Он је нагласио да нико не може одузети ниједно право народу Српске, који треба сам да одлучује о својој судбини, напоменувши а су велики преци сањали дан српске слободе и уједињења и, као највећи у свом народу, знали су којим путем треба ићи, преноси РТРС,

– Српски народ на овим просторима мора бити јединствен јер је то једини пут да опстанемо и да будемо достојни наших предака и њихове велике идеје – истакао је Мандић честитајући Дан Републике српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и народу Српске.

Мандић, који је и предсједник Нове српске демократије, навео је да је данашњи празник Светог архиђакона и првомученика Стефана и његова породична крсна слава, због чега није у могућности да буде на свечаном обиљежавању овог великог дана у Бањалуци.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар