Вијести

Медицински радници из РС вакцинисани у Лозници, Шапцу и С. Митровици

СВИ СУ ИЗ БОЛНИЦА У БИЈЕЉИНИ, ФОЧИ И МОДРИЧИ И ИЗ ВИШЕ ДОМОВА ЗДРАВЉА

ВАКЦИНАЦИЈА медицинских радника из РС у Србији почела је данас на три локације. У Лозници, Сремској Митровици и Шапцу.

Ово су потврдили у Министарству здравља и социјалне заштите РС:

„У складу са планом вакцинације направљеним у сарадњи са Владом РС, више здравствених установа из РС је данас организовало превоз до ових локација за прву групу својих запослених. Сви су у претходним данима изразили интересовање за вакцинацију у Србији. Међу њима су запослени у болницама у Бијељини, Фочи, Модричи, као и из више домова здравља у РС“.

Додали су да према посљедњим информацијама, за вакцинацију против вируса корона у Србији пријављено је око 2.100 запослених у здравственим установама у Републици Српској, те је планирано да се вакцинација у Србији настави и у наредним данима у току ове седмице.

„С обзиром на то да је Србија за вакцинацију запослених из Републике Српске ставила на располагање вакцине за укупно 5.000 људи, додатно је усаглашена могућност да се за вакцинацију у Србији пријаве и запослени у приватним здравственим установама, као и у приватним и јавним установама колективног смјештаја из области социјалне заштите из Републике Српске, а све у циљу да се што је прије могуће заштите најугоженији радници у здравству и социјалној заштити“, казали су у ресорном министарству.

Додали су да се вакцинација медицинара из РС у Србији реализује према договору Александра Вучића, предсједника Србије и Милорад Додик, предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар