Вијести Свијет

Меркел: Њемачка је у трећем таласу пандемије – ублажавање мјера само опрезно

УПОЗОРИЛА: ПРОБЛЕМ СУ СПОРА ВАКЦИНАЦИЈА И ПОЈАВА НОВИХ СОЈЕВА ВИРУСА
  • Оцијенила да је Њемачка избјегла веће проблеме захваљујући затварању продавница, које нису од суштинског значаја, и контроли на границама са Аустријом и Чешком, земљама у којима су се појавила жаришта нових сојева вируса

ЊЕМАЧКИ канцелар Ангела Меркел рекла је посланицима своје конзервативне странке да је земља у трећем таласу пандемије корона вируса, јавио је Ројтерс, позивајући се на властите изворе.

„Ми смо сада у трећем таласу“, рекла је она, упозоривши да било какво ублажавање мјера, које су уведене прошле године и продужене до 7. марта, мора да се обави пажљиво и постепено.

Затварање продавница, које нису од суштинског значаја, и контроле на границама са Аустријом и Чешком, земљама у којима су се појавила жаришта нових сојева вируса, помогле су Њемачкој да смањи број заражених.

Међутим, спора вакцинација и појава жаришта нових сојева вируса отежаће свако ублажавање мјера у Њемачкој.

„Не можемо више дозволити успоне и падове“, рекла је Меркелова учесницима састанка, додајући да она жели опрезан повратак нормалном животу како би се избјегле тешке ситуације и нове мјере блокаде.

Она сматра да би шира доступност брзих ковид тестова и повећање капацитета тестирања могло убрзати и учврстити повратак нормалном животу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар